Przepisy

Autorem przepisów jest Marcin Lesiak, szef kuchni w restauracji Podkowa Wine Depot. Specjalista od potraw przygotowywanych na grillu, zwłaszcza steków. Zwolennik tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych.

 

Wołowina

 

 

Cielęcina

 

 

Jagnięcina

 

 

Polecamy poradnik z przepisami „Jak przyrządzić smaczną wołowinę”.

poradnik (2)Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej.

Istotną częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych.
Ponadto książka zawiera porady kulinarne i słowniczek terminów, z którymi spotyka się kucharząca osoba.